Veleposlaništvo RS Teheran /Novice /
21.05.2018

Veleposlanica Radej častna gostja na Ministrstvu za kmetijstvo ob obeležitvi svetovnega dne čebel

Veleposlanica Radej se je udeležila svečanosti na iranskem Ministrstvu za kmetijstvo, kjer je v vlogi osrednje govornice na prireditvi predstavila slovenska prizadevanja za razglasitev svetovnega dne čebel.


20.05.2018

Obeležitev prvega svetovnega dne čebel v Teheranu

V Iranu je bil obeležen prvi svetovni dan čebel s slovesnostjo v prostorih Veleposlaništva RS Slovenije v Teheranu, katere se je udeležilo okoli 200 gostov.


19.05.2018

Tradicionalni slovenski zajtrk v Teheranu

Veleposlaništvo je za najmlajše učenke dekliške šole Rabbani iz Teherana pripravilo tradicionalni slovenski zajtrk, katerega se je udeležila veleposlanica Radej.


17.05.2018

Predstavitev projekta svetovni dan čebel iranskim novinarjem

Veleposlanica Radej je opravila več intervjujev z novinarji iranskih tiskovnih agencij, v katerih je predstavila prizadevanja Slovenije pri razglasitvi 20. maja za svetovni dan čebel ter jih seznanila z aktivnostmi...


15.05.2018

Tradicionalni slovenski čebelnjak razstavljen na veleposlaništvu v Teheranu

Na veleposlaništvo v Teheran je prispel tradicionalni slovenski čebelnjak, namenjen bivanju in delu avtohtonim kranjskim čebelam sivkam. Čebelnjak bo prispeval k prepoznavnosti slovenskega čebelarstva v Iranu ter doprinesel k...


13.05.2018

Likovne delavnice ob svetovnem dnevu čebel v Teheranu

Veleposlaništvo je organiziralo izvedbo likovnih delavnic ob svetovnem dnevu čebel. V dekliški šoli v Teheranu so najmlajše učenke ustvarjale likovna dela na temo čebel, čebelarstva, medu in narave.


09.05.2018

Slovenija potrjuje nadaljnjo podporo iranskemu jedrskemu dogovoru

Slovenija potrjuje nadaljnjo podporo iranskemu jedrskemu dogovoru, v kolikor bo Iran še naprej spoštoval svoje obveznosti v celoti, kot jih je do sedaj.


29.04.2018

Veleposlanica Radej obiskala kulturni in izobraževalni center Rabbani v Teheranu

Veleposlanica Radej je obiskala dekliški izobraževalni center v Teheranu, kjer je ob druženju z najmlajšimi učenkami predstavila projekt »Tradicionalni slovenski zajtrk«.


26.04.2018

Slovenski film Rudar dobitnik treh nagrad na filmskem festivalu FAJR v Teheranu

Slovenski igrani celovečerni film Rudar je na filmskem festivalu FAJR v Teheranu prejel tri nagrade: Leonu Lučevu za najboljšo moško vlogo, nagrado filmskih kritikov in posebno nagrado za mir.


26.04.2018

Srečanje s člani Iranske filmske zveze

Veleposlanica Radej in režiserka Hanna Slak sta obiskali Iransko mladinsko filmsko zvezo, kjer je slednja opravila pogovor s filmskimi ustvarjalci ter odgovarjala na vprašanja o svojem novem filmu Rudar.


Prikaz rezultatov 1 do 10 od 203