Veleposlaništvo RS Teheran /Novice /
09.08.2018

Povečanje blagovne menjave med Slovenijo in Iranom v začetku 2018

Dvostranska blagovna menjava med Slovenijo in Iranom je v prvih štirih mesecih leta 2018 znašala 18.410 EUR, kar predstavlja 14,5 odstotno povišanje v primerjavi z enakim obdobjem lani.


08.08.2018

Povzpetje na najvišjo iransko goro Damavand

V okviru predsedovanja Svetu Evropske unije je avstrijsko veleposlaništvo v Teheranu, v sodelovanju z iransko planinsko organizacijo organiziralo odpravo na najvišjo iransko goro Damavand.


07.08.2018

Obvestilo slovenskim gospodarskim subjektom v zvezi s poslovanjem z Iranom

Voditelji držav EU so podprli sprejem ukrepov, ki bodo zaščitili gospodarsko sodelovanje evropskih subjektov z Iranom pred učinki omejevalnih ukrepov, ki jih ZDA uvajajo proti Iranu po napovedanem odstopu od JCPOA.


19.07.2018

Srečanje veleposlanice Radej z namestnikom ministra za kmetijstvo Rezaeejem

Veleposlanica Radej je obiskala iransko ministrstvo za kmetijstvo, kjer je opravila pogovor z namestnikom ministra za kmetijstvo, pristojnim za živinorejo dr. Mortezo Rezaeejem.


15.07.2018

Pogovor veleposlanice z generalnim direktorjem banke Pasargad

Veleposlanica Radej se je srečala z generalnim direktorjem banke Pasargad Majidom Ghasemijem, s katerim sta naslovila težave pri zagotavljanju nemotenega bančnega poslovanja za slovenska podjetja v Iranu.


11.07.2018

Srečanje veleposlanice Radej z direktorjem iranske jedrske agencije AEOI dr. Salehijem

Veleposlanica Radej se je v prostorih Iranske agencije za jedrsko energijo sestala z direktorjem agencije in podpredsednikom vlade dr. Salehijem.


05.07.2018

Ponovno odprtje konzularnega oddelka Veleposlaništva RS v Teheranu

Veleposlaništvo RS v Teheranu ponovno odpira svoj konzularni oddelek. S 5. julijem 2018 bo pričelo v polnosti opravljati vizno in konzularno poslovanje.


05.07.2018

Izpadi električne energije v več iranskih mestih

V več iranskih mest prihaja do rednih izpadov električne energije zaradi preobremenjenosti omrežja, kar naj bi se nadaljevalo tudi v bodoče. Razlog za izklope so povišane temperature v poletnih mesecih.


25.06.2018

Svečan sprejem na veleposlaništvu Teheranu v počastitev dneva državnosti

Veleposlaništvo je priredilo svečan sprejem v počastitev dneva državnosti Republike Slovenije. Sprejema so se udeležili predstavniki diplomatskega zbora, mednarodnih organizacij, iranski politični in gospodarski predstavniki ter...


24.06.2018

Pogovor veleposlanice Radej z iranskimi novinarji ob obeležitvi dneva državnosti

Veleposlanica Radej je pred slovesnostjo ob obeležitvi dneva državnosti na Veleposlaništvu RS v Teheranu opravila ločene intervjuje za tiskovni agenciji Mehr in AVA Diplomatic ter dnevnik Tehran Times.


Prikaz rezultatov 1 do 10 od 218