Veleposlaništvo RS Teheran /Novice /
12.10.2018

Otvoritev Tedna evropskega filma v Iranu

V Teheranu je potekala svečana otvoritev filmskega festivala Teden evropskega filma, na katerem sodeluje tudi slovenski igrani celovečerni film »Rudar«.


01.10.2018

Udeležba VP Radej na zasedanju veleposlanikov EU s parlamentarnim Odborom za nacionalno varnost in zunanje zadeve

Veleposlanica Radej se je udeležila skupnega zasedanja veleposlanikov članic EU in predstavnikov parlamentarnega Odbora za nacionalno varnost in zunanje zadeve.


14.09.2018

Posvet ekonomskih svetovalcev in Dan slovenske gospodarske diplomacije

V Ljubljani in Celju je potekal Posvet ekonomskih svetovalcev in Dan slovenske gospodarske diplomacije. Zbrane je nagovoril novi minister za zunanje zadeve dr. Miro Cerar in minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko...


14.09.2018

Primopredaja poslov ministrov Karla Erjavca in dr. Mira Cerarja

Na Ministrstvu za zunanje zadeve RS je bila opravljena primopredaja poslov dosedanjega ministra Karla Erjavca in novega ministra za zunanje zadeve dr. Mira Cerarja.


09.08.2018

Povečanje blagovne menjave med Slovenijo in Iranom v začetku 2018

Dvostranska blagovna menjava med Slovenijo in Iranom je v prvih štirih mesecih leta 2018 znašala 18.410 EUR, kar predstavlja 14,5 odstotno povišanje v primerjavi z enakim obdobjem lani.


08.08.2018

Povzpetje na najvišjo iransko goro Damavand

V okviru predsedovanja Svetu Evropske unije je avstrijsko veleposlaništvo v Teheranu, v sodelovanju z iransko planinsko organizacijo organiziralo odpravo na najvišjo iransko goro Damavand.


07.08.2018

Obvestilo slovenskim gospodarskim subjektom v zvezi s poslovanjem z Iranom

Voditelji držav EU so podprli sprejem ukrepov, ki bodo zaščitili gospodarsko sodelovanje evropskih subjektov z Iranom pred učinki omejevalnih ukrepov, ki jih ZDA uvajajo proti Iranu po napovedanem odstopu od JCPOA.


19.07.2018

Srečanje veleposlanice Radej z namestnikom ministra za kmetijstvo Rezaeejem

Veleposlanica Radej je obiskala iransko ministrstvo za kmetijstvo, kjer je opravila pogovor z namestnikom ministra za kmetijstvo, pristojnim za živinorejo dr. Mortezo Rezaeejem.


15.07.2018

Pogovor veleposlanice z generalnim direktorjem banke Pasargad

Veleposlanica Radej se je srečala z generalnim direktorjem banke Pasargad Majidom Ghasemijem, s katerim sta naslovila težave pri zagotavljanju nemotenega bančnega poslovanja za slovenska podjetja v Iranu.


11.07.2018

Srečanje veleposlanice Radej z direktorjem iranske jedrske agencije AEOI dr. Salehijem

Veleposlanica Radej se je v prostorih Iranske agencije za jedrsko energijo sestala z direktorjem agencije in podpredsednikom vlade dr. Salehijem.


Prikaz rezultatov 1 do 10 od 222