Veleposlaništvo RS Teheran /Novice /
19.07.2018

Srečanje veleposlanice Radej z namestnikom ministra za kmetijstvo Rezaeejem

Veleposlanica Radej je obiskala iransko ministrstvo za kmetijstvo, kjer je opravila pogovor z namestnikom ministra za kmetijstvo, pristojnim za živinorejo dr. Mortezo Rezaeejem.


15.07.2018

Pogovor veleposlanice z generalnim direktorjem banke Pasargad

Veleposlanica Radej se je srečala z generalnim direktorjem banke Pasargad Majidom Ghasemijem, s katerim sta naslovila težave pri zagotavljanju nemotenega bančnega poslovanja za slovenska podjetja v Iranu.


11.07.2018

Srečanje veleposlanice Radej z direktorjem iranske jedrske agencije AEOI dr. Salehijem

Veleposlanica Radej se je v prostorih Iranske agencije za jedrsko energijo sestala z direktorjem agencije in podpredsednikom vlade dr. Salehijem.


05.07.2018

Ponovno odprtje konzularnega oddelka Veleposlaništva RS v Teheranu

Veleposlaništvo RS v Teheranu ponovno odpira svoj konzularni oddelek. S 5. julijem 2018 bo pričelo v polnosti opravljati vizno in konzularno poslovanje.


05.07.2018

Izpadi električne energije v več iranskih mestih

V več iranskih mest prihaja do rednih izpadov električne energije zaradi preobremenjenosti omrežja, kar naj bi se nadaljevalo tudi v bodoče. Razlog za izklope so povišane temperature v poletnih mesecih.


25.06.2018

Svečan sprejem na veleposlaništvu Teheranu v počastitev dneva državnosti

Veleposlaništvo je priredilo svečan sprejem v počastitev dneva državnosti Republike Slovenije. Sprejema so se udeležili predstavniki diplomatskega zbora, mednarodnih organizacij, iranski politični in gospodarski predstavniki ter...


24.06.2018

Pogovor veleposlanice Radej z iranskimi novinarji ob obeležitvi dneva državnosti

Veleposlanica Radej je pred slovesnostjo ob obeležitvi dneva državnosti na Veleposlaništvu RS v Teheranu opravila ločene intervjuje za tiskovni agenciji Mehr in AVA Diplomatic ter dnevnik Tehran Times.


19.06.2018

Srečanje veleposlanice Radej z generalnim direktorjem Protokola Ministrstva za zunanje zadeve Irana

Diplomati veleposlaništva RS v Teheranu so se srečali z Mohsenom Mortezaeifarom, generalnim direktorjem Protokola Ministrstva za zunanje zadeve Irana.


19.06.2018

Poslovni zajtrk za iranske partnerje slovenskih podjetij na veleposlaništvu

Veleposlaništvo je organiziralo poslovni zajtrk za partnerje slovenskih podjetij v Iranu, ki so imeli priložnost pridobiti informacije o aktualnih gospodarskih dogodkih ter izmenjati mnenja in dobre prakse poslovanja.


14.06.2018

Sejemske prireditve v letu 2018 in 2019 v Iranu

Slovenska podjetja vabimo, da se udeležijo mednarodnih sejemskih prireditev v Iranu. V nadaljevanju smo pripravili pregled sejmov od aprila 2018 do maja 2019.


Prikaz rezultatov 51 do 60 od 265