Veleposlaništvo RS Teheran /Novice /
22.01.2020

Veleposlanica Radej na Mednarodnem kongresu iranskih čebelarjev v Karaju

Veleposlanica je ob udeležbi na Mednarodnem kongresu iranskih čebelarjev prevzela pismo o nameri sodelovanja med Čebelarsko zvezo Slovenije in Iransko čebelarsko zvezo.


10.01.2020

Posamezne letalske družbe začasno prekinile lete v in iz Irana

Več letalskih družb je začasno prekinilo lete v in iz Irana, kot tudi nekatere, ki uporabljajo iranski zračni prostor za prelet.


08.01.2020

Odsvetujemo vsa nenujna potovanja v Iran

Zaradi aktualnih dogodkov v regiji odsvetujemo vsa nenujna potovanja v Iran. Slovenskim državljanom, ki se začasno nahajajo v državi priporočamo, da stopijo v stik z veleposlaništvom.


08.01.2020

Strmoglavilo letalo na poti iz Teherana proti Kijevu

Strmoglavilo je ukrajinsko letalo na poti iz Teherana proti Kijevu. Po do sedaj dostopnih informacijah med žrtvami ni državljanov Republike Slovenije.


07.01.2020

Udeležba veleposlanice Radej na mednarodnem forumu »Teheranski dialog«

Veleposlanica Radej se je udeležila foruma »Teheranski dialog«, na katerem so sodelovali tudi iranski zunanji minister Zarif, omanski zunanji minister Alawi in nekdanji afganistanski predsednik Karzai.


03.01.2020

Varnostno obvestilo slovenskim državljanom v Iranu

Slovenske državljane v Iranu in vse, ki nameravajo v naslednjih dneh potovati v Iran pozivamo, da se ne udeležujejo javnih zborovanj, prireditev in žalnih slovesnosti ob smrti generala Soleimanija.


24.12.2019

Vesel božič in srečno novo leto!

Veleposlaništvo Republike Slovenije želi vsem miren in radosten božič ter navdihujoč začetek v letu 2020.


18.12.2019

Srečanje veleposlanice Radej z ministrom za kulturo dr. Salehijem

Veleposlanica je v pogovoru z ministrom za kulturo in islamske smernice dr. Salehijem ocenila možnosti za poglobitev dvostranskega sodelovanja na kulturnem področju.


16.12.2019

Udeležba veleposlanice na slovesnosti ob obeležitvi 70. obletnice sprejetja ženevskih konvencij

Veleposlanica Radej se je udeležila slovesnosti ob obeležitvi 70. obletnice sprejetja ženevskih konvencij, ki je potekala v organizaciji inštituta IPIS v Teheranu.


11.12.2019

Veleposlaništvo izvedlo petdnevni tečaj o čebelarstvu za afganistanske begunke v Iranu

Veleposlaništvo je v sodelovanju z lokalnimi partnerji izvedlo petdnevni seminar in delavnice o čebelarstvu za afganistanske begunke v Iranu.


Prikaz rezultatov 41 do 50 od 321