Veleposlaništvo RS Teheran /Novice /
05.07.2018

Izpadi električne energije v več iranskih mestih

V več iranskih mest prihaja do rednih izpadov električne energije zaradi preobremenjenosti omrežja, kar naj bi se nadaljevalo tudi v bodoče. Razlog za izklope so povišane temperature v poletnih mesecih.


25.06.2018

Svečan sprejem na veleposlaništvu Teheranu v počastitev dneva državnosti

Veleposlaništvo je priredilo svečan sprejem v počastitev dneva državnosti Republike Slovenije. Sprejema so se udeležili predstavniki diplomatskega zbora, mednarodnih organizacij, iranski politični in gospodarski predstavniki ter...


24.06.2018

Pogovor veleposlanice Radej z iranskimi novinarji ob obeležitvi dneva državnosti

Veleposlanica Radej je pred slovesnostjo ob obeležitvi dneva državnosti na Veleposlaništvu RS v Teheranu opravila ločene intervjuje za tiskovni agenciji Mehr in AVA Diplomatic ter dnevnik Tehran Times.


19.06.2018

Srečanje veleposlanice Radej z generalnim direktorjem Protokola Ministrstva za zunanje zadeve Irana

Diplomati veleposlaništva RS v Teheranu so se srečali z Mohsenom Mortezaeifarom, generalnim direktorjem Protokola Ministrstva za zunanje zadeve Irana.


19.06.2018

Poslovni zajtrk za iranske partnerje slovenskih podjetij na veleposlaništvu

Veleposlaništvo je organiziralo poslovni zajtrk za partnerje slovenskih podjetij v Iranu, ki so imeli priložnost pridobiti informacije o aktualnih gospodarskih dogodkih ter izmenjati mnenja in dobre prakse poslovanja.


14.06.2018

Sejemske prireditve v letu 2018 in 2019 v Iranu

Slovenska podjetja vabimo, da se udeležijo mednarodnih sejemskih prireditev v Iranu. V nadaljevanju smo pripravili pregled sejmov od aprila 2018 do maja 2019.


04.06.2018

Predčasne volitve poslancev v Državni zbor Republike Slovenije

V Sloveniji so bile izvedene predčasne volitve poslancev v Državni zbor Republike Slovenije. Na volitvah je sodelovalo 25 list, devetim pa naj bi uspelo prestopiti parlamentarni prag.


31.05.2018

Obisk veleposlanice Radej na Kmetijskem biotehnološkem raziskovalnem inštitutu

Veleposlanica Radej je obiskala Iranski kmetijski biotehnološki raziskovalni inštitut v Karaju, kjer se je srečala z vodstvom inštituta in vodilnimi raziskovalci ter se seznanila s projekti na področju genetskega inženiringa in...


21.05.2018

Veleposlanica Radej častna gostja na Ministrstvu za kmetijstvo ob obeležitvi svetovnega dne čebel

Veleposlanica Radej se je udeležila svečanosti na iranskem Ministrstvu za kmetijstvo, kjer je v vlogi osrednje govornice na prireditvi predstavila slovenska prizadevanja za razglasitev svetovnega dne čebel.


20.05.2018

Obeležitev prvega svetovnega dne čebel v Teheranu

V Iranu je bil obeležen prvi svetovni dan čebel s slovesnostjo v prostorih Veleposlaništva RS Slovenije v Teheranu, katere se je udeležilo okoli 200 gostov.


Prikaz rezultatov 61 do 70 od 271