Veleposlaništvo RS Teheran /Novice /
03.03.2020

Veleposlaništvo odsvetuje vsa potovanja v Iran in začasno prekinja konzularno poslovanje

Zaradi epidemije Covid-19 slovenskim državljanom odsvetujemo vsa potovanja v Iran. Ob tem bo konzularno poslovanje veleposlaništva začasno prekinjeno.


24.02.2020

Zaradi prisotnosti virusa Covid-19 odsvetujemo vsa nenujna potovanja v Iran

Slovenskim državljanom svetujemo, da zaradi prisotnosti epidemičnega obolenja Covid-19 in s tem povezanimi omejevalnimi ukrepi preložijo vsa nenujna potovanja v Iran.


21.02.2020

V Iranu so zabeležili prve primere okužbe s koronavirusom (COVID-19)

V iranskem mestu Qom so zabeležili prve primere okužbe s koronavirusom, kot tudi smrti bolnikov. Potnikom v Iranu svetujemo, da pozorno spremljajo aktualne razmere in uporabljajo ustrezne preventivne ukrepe.


19.02.2020

Delovni zajtrk z visoko predstavnico Iranske trgovinske, industrijske, rudarske in kmetijske zbornice Ferial Mostofi

Veleposlanica je opravila pogovor s predsednico Komisije za investicije Iranske trgovinske, industrijske, rudarske in kmetijske zbornica glede sodelovanja z žensko sekcijo Združenja Manager Slovenija.


17.02.2020

Nagovor veleposlanice na prireditvi UNESCO "Dialog o napredku v znanosti"

Veleposlanica se je udeležila prireditve UNESCO "Dialog o napredku v znanosti" na Univerzi Al-Zahra, kjer je v nagovoru izpostavila pomen participacije in opolnomočenja žensk v celotni družbi.


17.02.2020

Predstavitev slovenskih projektov v Iranu na slovesnosti urada UNDP

Veleposlanica se je udeležila slovesnosti UNDP, kjer je predstavila slovenske projekte iz javne diplomacije, usmerjene na področje čebelarstva.


14.02.2020

Udeležba veleposlaništva na dobrodelnem bazarju v Teheranu

Veleposlaništvo se je udeležilo dobrodelnega bazarja, namenjenega zbiranju sredstev za post operativno terapijo in rehabilitacijo otrok ranljivih in prikrajšanih socialnih skupin.


10.02.2020

Slavnostni sprejem pri predsedniku Rouhaniju ob obletnici islamske revolucije

Veleposlanica se je udeležila slovesnosti ob obletnici islamske revolucije, ki jo je za vodje diplomatskih misij pripravil predsednik Rouhani. Ob tem je opravila krajši pogovor s predsednikom in ministrom Zarifom.


07.02.2020

Predvečer Prešernovega dneva

Na predvečer Prešernovega dneva je v Ljubljani potekala državna proslava, na kateri so bila slovesno podeljena najvišja priznanja Republike Slovenije za dosežke na področju umetnosti.


06.02.2020

Udeležba veleposlanice na slovesnosti ob ponovnem odprtju zgodovinske Marmorne palače

Veleposlanica se je udeležila slovesnosti pred uradnim odprtjem zgodovinske Marmorne palače v Teheranu, ki bo po štirih desetletjih prvič odprta za javnost.


Prikaz rezultatov 51 do 60 od 346