Veleposlaništvo RS Teheran /Novice /
04.02.2020

Iran uveljavlja strožje ukrepe za preprečitev širjenja koronavirusa

Iran še vedno ne beleži nobenega primera okužbe s koronavirusom in uvaja nove ukrepe za zaustavitev širjenja okužbe, vključno s prekinitvijo neposrednih letalskih povezav s Kitajsko.


03.02.2020

Srečanje z generalno sekretarko Evropske službe za zunanje delovanje Helgo Schmid

Veleposlanica se je udeležila srečanja z generalno sekretarko Evropske službe za zunanje delovanje Helgo Schmid ob zaključku obiska visokega zunanjepolitičnega predstavnika EU Josepa Borrella v Teheranu.


27.01.2020

Obisk veleposlanice na univerzi Alzahra

Veleposlanica je obiskala Univerzo Alzahra v Teheranu, kjer je z rektorico ocenila možnosti vzpostavitve tesnejšega sodelovanja med visokošolskimi izobraževalnimi ustanovami v obeh državah.


26.01.2020

Koronavirus - obvestilo potnikom v Iran

Vsi potniki, ki v Iran prihajajo iz držav vzhodne Azije so na mednarodnih letališčih in pristaniščih podvrženi zdravniškim pregledom


26.01.2020

Spremembe pravil izdajanja schengenskih vizumov

Februarja bo stopila v veljavo sprememba Vizumskega zakonika. Posledično se bodo spremenila nekatera pravila izdajanja schengenskih vizumov.


22.01.2020

Veleposlanica Radej na Mednarodnem kongresu iranskih čebelarjev v Karaju

Veleposlanica je ob udeležbi na Mednarodnem kongresu iranskih čebelarjev prevzela pismo o nameri sodelovanja med Čebelarsko zvezo Slovenije in Iransko čebelarsko zvezo.


10.01.2020

Posamezne letalske družbe začasno prekinile lete v in iz Irana

Več letalskih družb je začasno prekinilo lete v in iz Irana, kot tudi nekatere, ki uporabljajo iranski zračni prostor za prelet.


08.01.2020

Odsvetujemo vsa nenujna potovanja v Iran

Zaradi aktualnih dogodkov v regiji odsvetujemo vsa nenujna potovanja v Iran. Slovenskim državljanom, ki se začasno nahajajo v državi priporočamo, da stopijo v stik z veleposlaništvom.


08.01.2020

Strmoglavilo letalo na poti iz Teherana proti Kijevu

Strmoglavilo je ukrajinsko letalo na poti iz Teherana proti Kijevu. Po do sedaj dostopnih informacijah med žrtvami ni državljanov Republike Slovenije.


07.01.2020

Udeležba veleposlanice Radej na mednarodnem forumu »Teheranski dialog«

Veleposlanica Radej se je udeležila foruma »Teheranski dialog«, na katerem so sodelovali tudi iranski zunanji minister Zarif, omanski zunanji minister Alawi in nekdanji afganistanski predsednik Karzai.


Prikaz rezultatov 81 do 90 od 366