Veleposlaništvo RS Teheran /Novice /
23.09.2009  

Mednarodni Dan miru obeležen s slovesnostjo v Teheranu

V Teheranu je bil 23. septembra, s slovesnostjo in likovno delavnico otrok afganistanskih beguncev v Iranu, zaznamovan mednarodni Dan miru.

Dogodek je potekal v organizaciji urada UNAMA (United Nations Assistance Mission in Afghanistan) v Islamski Republiki Iran. Slavnostni nagovor je podal vodja oddelka Bruce Koepke, prebrano je bilo tudi sporočilo udeležencem Generalnega sekretarja ZN Ban Ki-moona. Na težavne razmere otrok je prav tako opozoril vodja Skupnosti za zaščito otrok na delu in ulici (Society for Protection of Working and Street Children - SPWSC).

Po krajšem kulturnem programu, v katerem so sodelovali otroci afganistanskih beguncev v Iranu, so si prisotni ogledali likovna dela, ki so jih otroci ustvarili na likovni delavnici pred pričetkom slovesnosti.

Veleposlaništvo v Teheranu se z UNAMA dogovarja možnostih predstavitve likovnih del otrok afganistanskih beguncev v Sloveniji.

Več informacij o delovanju UNAMA lahko pridobite na njihovih internetnih straneh www.unama.unmission.org. S Cilji in dejavnostmi SPWSC se seznanite na www.str-children.org.