Veleposlaništvo RS Teheran /Novice /
23.02.2010  

Iran so obiskali predstavniki Inštituta za raziskovanje krasa ZRC SAZU iz Postojne

Iran so med 15. in 21. februarjem obiskali raziskovalci z Inštituta za raziskovanje krasa ZRC SAZU (Znanstvenoraziskovalnega centra Slovenske akademije znanosti in umetnosti) iz Postojne: dr. Andrej Kranjc, dr. Franci Gabrovšek, dr. Bojan Otoničar in dr. Nadja Zupan Hajna. V Iran jih je povabila organizacija Pars Karst Water Company, s katero slovenski krasoslovci uspešno sodelujejo že dlje časa.

Na iranskem Ministrstvu za vodne vire (Ministry for water resources) je slovenska delegacija opravila 12 predavanj, ki so se jih udeležili strokovnjaki iz več iranskih provinc. Predavanja in srečanja je organiziral Dr. Ahmad Afrasiabian s Pars Karst Water Company. Slovenska delegacija je med drugim obiskala tudi otok Queshm, kjer so si ogledali 3 jame in kras na soli.

Slovenski krasoslovci so obisk v Iranu ocenili za zelo uspešen, posebej še zaradi možnosti nadgradnje  sodelovanja z iranskimi kolegi in skorajšnjega podpisa sporazuma med Inštitutom za raziskovanje krasa iz Postojne in Pars Karst Water Company iz Teherana.