Veleposlaništvo RS Teheran /Novice /
03.05.2010  

Srečanje s predsednikom iranskega parlamenta Ali Larijanijem

V iranskem parlamentu (Majlis) so se 3. maja 2010 vodje diplomatskih misij evropskih držav v Iranu sestali s predstavniki parlamentarnega Sveta za nacionalno varnost in zunanjo politiko ter predsednikom parlamenta Ali Larijanijem. Delovnega srečanja in slavnostne večerje se je udeležila tudi odpravnica poslov Kristina Radej.

Delovno srečanje s predstavniki Sveta za nacionalno varnost in zunanjo politiko, ki ga vodi g. Alaeddin Boroujerdi, je bilo eno prvih te vrste. Omogočilo je  izmenjavo mnenj o številnih odprtih vprašanjih med evropskimi državami in Iranom. Posebna pozornost je bila namenjena poslabšanju političnih odnosov med EU in Iranom ter možnostim za njihovo izboljšanje.

Vodje misij evropskih držav je pred pričetkom slavnostne večerje nagovoril predsednik parlamenta Ali Larijani. Poudaril je, da se bo iranski parlament zavzemal ne le za povečanje stikov na parlamentarni ravni z evropskimi državami, temveč tudi za uveljavitev rednih stikov z vodji misij v Teheranu, ki lahko ključno doprinesejo k izboljšanju medsebojnega razumevanja.