Veleposlaništvo RS Teheran /Novice /
22.07.2020  

Spremenjeni pogoji vstopa potnikov v Iran

Uprava za civilno letalstvo I. R. Iran je izdala opozorilo letalskim prevoznikom, da bodo morali vsi potniki ob prihodu na letališče v Iranu predložiti potrdilo o negativnem molekularnem testu na COVID-19 v angleščini, ki ne bo starejše od 96 ur od vstopa.

Test mora biti opravljen pri zdravstveni organizaciji, ki je potrjena s strani ministrstva za zdravje države odhoda (Slovenije ali države odhodnega letališča). Tujim državljanom brez tega potrdila se vstop v Iran ne bo dovolil. Letalski prevozniki bodo lahko potnikom brez potrdila o negativnem testu prepovedali vkrcanje na letalo. 

Potniki bodo ob prihodu na letališče v Iranu pregledani. Tisti potniki, ki bodo izkazovali simptome okužbe s koronavirusom, bodo napoteni v karanteno na posebej določeno lokacijo ne glede na to, ali imajo s seboj potrdilo o negativnem testu ali ne. Ti potniki bodo testirani za COVID-19, v karanteni pa bodo morali ostati toliko časa, dokler ne bodo prejeli negativnega rezultata testa in dokler ne bodo več izkazovali simptomov. 

Navedene omejitve veljajo do 17. 10. 2020 oziroma do preklica.