Veleposlaništvo RS Teheran /Novice /
04.10.2020  

Sprememba pogojev za vstop v Republiko Slovenijo - dopolnitev 4. oktober

Vlada RS je 30. septembra 2020 sprejela spremembo odloka v zvezi s pravili glede vstopa v Republiko Slovenijo. Sprememba velja od 1. oktobra 2020 dalje.

Osebam, ki vstopajo v Slovenijo in imajo stalno ali začasno prebivališče v državah na rdečem seznamu (na katerem je tudi Islamska republika Iran), in vsem osebam ne glede na državljanstvo ali državo bivanja, ki prihajajo v Slovenijo iz teh držav, se 10-dnevna karantena ne odredi, če oseba ob prehodu meje predloži negativni izvid testa na COVID-19, ki ni starejši od 48 ur in je bil opravljen v državi članici EU, državi članici schengenskega območja ali v laboratoriju, ki ga je Republika Slovenija priznala za ustreznega in verodostojnega.

Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano RS (NLZOH) kot edini ustrezen in verodostojen laboratorij v Iranu trenutno priznava le laboratorij bolnišnice Nikan, No.6, 22 Bahman st., Araj enterance, Artesh Hwy., Aghdasyeh, Tehran.

Ostale izjeme glede vstopa v Republiko Slovenijo ostanejo v veljavi.

Več informacij glede prestopa meje, vključno s seznami zelenih, oranžnih in rdečih držav, je dostopnih na spletni strani Ministrstva za notranje zadeve. Seznam vseh ustreznih in verodostojnih laboratorijev je dostopen na spletni strani NLZOH.