Veleposlaništvo RS Teheran /Novice /
21.06.2020  

Umetniška dela slovenskih avtorjev: Medved in mali

Danes vas vabimo na ogled posnetka otroške predstave Lutkovnega gledališča Medved in mali, avtorice Katje Gehrman, režiserke Ivane Djilas in avtorice likovne podobe Donne Wilson. Lutkovna predstava dolžine 35 minut je namenjena otrokom od 2. leta dalje.

Sinopsis: Medved in mali je na videz preprosta zmešnjava. Nekega dne se iz izgubljenega jajca izleže raček, ki že od samega začetka misli, da je medved. Medvedov obraz je namreč prvo, kar zagleda. Za črkami zgodbe in drevesi namišljenega gozda se skriva nekaj izjemno bistvenih vprašanj o sobivanju in sprejemanju drugih. Ali je vse, kar je videti drugače, tudi zares tako drugačno od nas samih? Koliko svojega časa in pozornosti smo pripravljeni nameniti odnosom z drugimi ljudmi? Medved in mali je zgodba o strpnosti in sprejemanju drugačnosti.

Lutkovno predstavo si lahko ogledata na #slovenia29.

Do vsakodnevnih filmskih del slovenskih avtorjev lahko dostopate tudi preko spletne strani veleposlaništva RS v Teheranu namenjene novicam.

Ob pričetku tedna virtualnih predvajanj umetniških del je veleposlanice Radej nagovorila domačo in iransko javnost s krajšim videoposnetkom, dosegljivim na povezavi.