Veleposlaništvo RS Teheran /Novice /
28.11.2018  

Predstavitev Slovenije iranskim turističnim agencijam

V prostorih veleposlaništva RS v Teheranu je potekala predstavitev Slovenije kot turistične destinacije, katere se je udeležilo 40 predstavnikov iranskih turističnih agencij.

Goste je pozdravila veleposlanica Kristina Radej, ki je v nagovoru poudarila pomen Slovenije kot odlične turistične destinacije v Evropi. Izpostavila je pozornost, ki jo Slovenija namenja zaščiti okolja ter svojih naravnih in kulturnih znamenitosti. V tem kontekstu se Slovenija na svetovnem turističnem trgu jasno pozicionira kot zelena, aktivna in zdrava destinacija, s pestro butično ponudbo in posebnimi doživetji, vključno s kulinariko, aktivnim, čebelarskim in termalnim turizmom.

V nadaljevanju je direktor slovenske turistične agencije iDMC Gregor Levič predstavil geografski položaj, naravne in kulturne znamenitosti in dogodke, mesta in kulinariko Slovenije. Prav tako je predstavil turistične programe iDMC za iranski trg. Iranske turistične agencije so izrazile velik interes za sodelovanje in promocijo Slovenije kot turistične destinacije ter krepitev blagovne znamke Slovenija v Iranu. V pogovoru, ki je sledil predstavitvi, so bila obravnavana tudi vprašanja, povezana s schengenskimi vizumskimi postopki za iranske turiste.