Veleposlaništvo RS Teheran /Novice /
16.12.2021  

Prepoved vstopa v Pakistan iz Slovenije

 

Zaradi preprečitve širjenja različice koronavirusa omikron je Pakistan prepovedal vstop potnikom iz Slovenije. Prepoved velja ne glede na državo prestopa.

Vstop v Pakistan je možen le v primeru nujnih potovanj. Prošnjo za izjemno odobritev vstopa je potrebno poslati na elektronski naslov <icao.aviation.pk@gmail.com>. V prošnji je potrebno obrazložiti razloge za nujnost potovanja in priložiti kopije naslednjih dokumentov: a.) potni list, b) vizum, c.) opis potovanja oz. letalska karta, d.) potrdilo o cepljenju.

V primeru odobritve potovanja v Pakistan morajo potniki ob prihodu v Pakistan :

  1. predložiti potrdilo o cepljenju;

  2. predložiti potrdilo o negativnem PCR testu, ki je bilo izdano največ 48 ur pred vkrcanjem na letalo (za starejše od 6 let);

  3. opraviti hitri antigenski test (HAG) na COVID-19 (za starejše od 6 let). V primeru pozitivnega rezultata HAG testa bo potnikom odrejena 10 dnevna karantena. Po  8 dneh bo opravljen nov PCR test. V primeru negativnega rezultata bo lahko potnik zapustil karanteno, v primeru pozitivnega rezultata, pa se bo karantena podaljšala oz. bo potnik premeščen v bolnišnico v skladu z navodili zdravstvenega osebja.