Veleposlaništvo RS Teheran /

Pozdravljeni na spletnih straneh Veleposlaništva Republike Slovenije v Teheranu

Dobrodošli na spletnih straneh Veleposlaništva Republike Slovenije v Teheranu, kjer upamo, da boste našli uporabne informacije o Islamski Republiki Iran in Republiki Sloveniji. Na spletnih straneh se lahko seznanite z osnovnimi informaciji o Sloveniji in Iranu ter delu slovenskega veleposlaništva v Teheranu. Predstavljeno je tudi bilateralno sodelovanje na področjih gospodarstva, politike, kulture in informacije o konzularnih zadevah, prav tako vas redno seznanjamo z uporabnimi povezavami, nasveti in aktualnimi novicami.

Veleposlaništvo Slovenije v Teheranu je poleg Irana pristojno tudi za Islamsko republiko Pakistan.

Kristina Radej
veleposlanica

-------
Nujno obvestilo
 Zaradi prisotnosti epidemije virusa Covid-19 in s tem povezanimi omejevalnimi ukrepi, slovenskim državljanom odsvetujemo vsa potovanja v Iran. Konzularno poslovanje veleposlaništva v Teheranu zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa do nadaljnjega izvaja konzularne storitve v omejenem obsegu. V primeru nujne konzularne pomoči slovenski državljani lahko pokličejo na tel. 021 2615 2692 ali dežurno številko +98 912 067 1408.
  -------
Ob prihodu v Iran morajo vsi potniki starejši od 12 let predložiti potrdilo o negativnem PCR-testu v angleščini, ki ni bilo izdano več kot 96 ur od vstopa. Potniki iz držav z visokim tveganjem, kamor se uvršča tudi Slovenija, morajo ob vstopu v državo predložiti tudi potrdilo, da so prejeli dva odmerka cepiva proti COVID-19 (od drugega odmerka je moralo preteči najmanj dva tedna). Več informacij o COVID-19 v Iranu lahko pridobite na podstrani Izredni dogodki.
  -------
Vse osebe, ki želijo vstopiti v Republiko Slovenijo, morajo izpolnjevati pogoj PCT - Preboleli, Cepljeni, Testirani, v obraznem primeru se napotijo v karanteno na domu za deset dni. Tujcu brez prebivališča v Sloveniji se vstop v državo dovoli le, če dokaže, da ima zagotovljen prostor za prestajanje karantene. Slovenija je uvedla Evropski elektronski obrazec za potrebe sledenja potnikov v letalskem in ladijskem prometu (dPLF), ki omogoča lažje in hitrejše sledenje okuženih. Več informacij je dostopnih na spletnih straneh PolicijeMinistrstva za notranje zadeve in Evropske komisije.
-------

Novice

08.11.2021  

Sprememba pogojev za vstop v Iran

Iran je zaostril pogoje za vstop iz držav z visokim tveganjem, tudi za Slovenijo. Vsi potniki...


29.10.2021  

Veleposlaništvo bo zaprto ob dnevu reformacije 31. oktobra in dnevu spomina na mrtve 1. novembra

Veleposlaništvo bo zaprto zaradi obeležitve dneva reformacije 31. oktobra in spomina na mrtve 1....


26.10.2021  

Veleposlaništvo predalo čebelnjake in čebelarsko opremo šoli za afganistanske begunke v Iranu

Veleposlaništvo je šoli za afganistanske deklice, otroke beguncev v Iranu predalo v uporabo šest...


Več aktualnih dogodkov v rubriki Fotogalerija

Veleposlaništvo Republike Slovenije v Teheranu

Homayoun Farokh No. 24
North Kamranieh, Sheybani
1936955-751, Tehran
Iran

T: (+) 98 21 2615 2692
F: (+) 98 21 2228 6717
E: sloembassy.tehran(at)gov.si 

Dežurna številka: +98 91 2067 1408 (samo za nujne primere)

ga. Kristina Radej
veleposlanica

Twitter MZZRS