Veleposlaništvo RS Teheran /Izredni dogodki /COVID-19 /

IZREDNI DOGODKI

COVID-19

Zaradi prisotnosti in širjenja epidemičnega obolenja COVID-19, odsvetujemo vsa potovanja v Iran. 

Omejevalni ukrepi za potnike iz Irana, ki so jih uvedle druge, predvsem sosednje države močno otežujejo izstop iz Irana.

Vse sosednje države razen Afganistana so uvedle omejitev za izhod potnikov iz Irana. V nekaterih primerih gre za popolno prepoved vstopa potnikov iz Irana, v drugih primerih pa za obvezno karanteno. Prav tako je večina letalskih družb prekinila povezave med Evropo in Iranom.

Po informacijah veleposlaništva je trenutno mogoče Iran zapustiti zgolj z neposrednim letom v Pariz z letalsko družbo IranAir ali z družbo Qatar Airways preko letališča v Dohi v katero od evropskih prestolnic. Razpoložljivost prostih sedežev na omenjenih letih je zaradi velikega povpraševanja omejena in se hitro spreminja. Morebitnim slovenskim državljanom v Iranu zato svetujemo, da si čim prej uredijo izhod iz Irana. Veleposlaništvo Republike Slovenije v Teheranu lahko slovenskim državljanom svetuje in pomaga pri urejanju izhoda iz države preko klica na +98 21 2615 2692 ali v urgentnih primerih na +98 912 067 1408.

OPOZORILO: Zaradi hitro spreminjajoče se situacije v državi predlagamo preveritev vseh omenjenih informacij iz drugih virov in/ali neposredno z Veleposlaništvom Republike Slovenije v Teheranu.