Veleposlaništvo RS Teheran /Izredni dogodki /COVID-19 /

IZREDNI DOGODKI

COVID-19

Zaradi prisotnosti in širjenja epidemičnega obolenja COVID-19, odsvetujemo vsa potovanja v Iran

Omejevalni ukrepi za potnike iz Irana, ki so jih uvedle druge, predvsem sosednje države močno otežujejo izstop iz Irana.

Vse sosednje države razen Afganistana so uvedle omejitev za izhod potnikov iz Irana. V nekaterih primerih gre za popolno prepoved vstopa potnikov iz Irana, v drugih primerih pa za obvezno karanteno. Prav tako je večina letalskih družb prekinila povezave med Evropo in Iranom.

Po informacijah veleposlaništva je trenutno mogoče Iran zapustiti zgolj z neposrednim letom v Pariz z letalsko družbo IranAir ali z družbo Qatar Airways preko letališča v Dohi v katero od evropskih prestolnic. Razpoložljivost prostih sedežev na omenjenih letih je zaradi velikega povpraševanja omejena in se hitro spreminja. Morebitnim slovenskim državljanom v Iranu zato svetujemo, da si čim prej uredijo izhod iz Irana. Veleposlaništvo Republike Slovenije v Teheranu lahko slovenskim državljanom svetuje in pomaga pri urejanju izhoda iz države preko klica na +98 21 2615 2692 ali v urgentnih primerih na +98 912 067 1408.

Zaradi hitro spreminjajoče se situacije v državi predlagamo preveritev vseh omenjenih informacij iz drugih virov in/ali neposredno z Veleposlaništvom Republike Slovenije v Teheranu.

OPOZORILO: Vsi potniki bodo ob prihodu na letališče v Iranu predložiti potrdilo o negativnem molekularnem testu na COVID-19 v angleščini, ki ne bo starejše od 96 ur od vstopa. Več informacij na straneh namenjenim novicam.

Odreditev karantene ob vstopu v Republiko Slovenijo 
Odreditev 14-dnevne karantene je obvezna za osebo, ki vstopa v Republiko Slovenijo in ima stalno ali začasno prebivališče v državah, ki niso na seznamu epidemiološko varnih držav ali administrativnih enot držav, ali pa prihaja v Republiko Slovenijo iz teh držav. Več informacij v sporočilu za javnost Ministrstva za notranje zadeve.

Zaradi spremenljivih razmer svetujemo, da pred načrtovanjem potovanja preverite aktualno stanje na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Teheranu sloembassy.tehran(at)gov.si oz. posredujete svoje vprašanja na elektronski naslov slovenske Policije info.koronavirus(at)policija.si ali  Nacionalnega Inštituta za javno zdravje RS info(at)nijz.si.